Pinchos van Vlaskaas en champignons (12 stuks)

4 pers.

30 min.

gemiddeld

Ingrediënten

  • 12 middelgrote kastanjechampignons
  • 1 teen knoflook
  • 100 ml Spaanse olijfolie ‘extra vierge’
  • 1 eetlepel limoensap
  • 12 saté- of cocktailprikkers
  • 1/2 volkoren zuurdesembrood (ongesneden)
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 1/2 rode Spaanse peper
  • Ca. 300 gram Vlaskaas (stukje)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C (hete lucht). Maak de paddestoelen schoon. Snijd van het brood 2 of 3 dikke sneetjes af, halveer ze overlangs en snijd ze in blokken, in totaal 12 stuks. Hak de knoflookteen fijn, hak het peterselieblad fijn en meng dit met de olijfolie. Schep de broodblokjes hierin snel om (zodat het niet teveel intrekt) en leg ze met de korst kant naar beneden in een ovenschaal.

Halveer het pepertje, verwijder zaad en lijsten en hak het vruchtvlees fijn. Rasp 1 eetlepel limoenschil af, meng dit met de rest van de gekruide olie en schep de champignons hierin om. Schep de champignons naast de broodblokjes in de ovenschaal (of gebruik twee schalen). Zet de schaal (of schalen) 10-12 minuten in de oven. De broodblokjes moeten knapperig worden, de champignons gaar. Snijd de Vlaskaas in iets dikkere plakjes en snijd die in stukjes van ca. 3 cm. Maak 12 kaasstapeltjes van elk 4-5 stukjes. Prik steeds een paddestoel aan een satéprikker, steek er een stapeltje kaas aan en steek dit op een krokant broodblokje.