Broodje hamburger met Vlaskaas en ananas

8 personen

85 minuten

Gemakkelijk

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 theelepel mosterd
  • Stukje Vlaskaas
  • 8 harde sesambroodjes
  • 8 eetlepels crème fraiche
  • Verse koriander
  • 1 beschuit
  • Zout / peper
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 verse ananas
  • 9 eetlepels tomatenketchup
  • Handje gesneden ijsbergsla

Bereiding

Snipper de ui zeer fijn, wrijf de beschuit tot kruim. Meng het gehakt met zout en peper naar smaak, ui, 1 eetlepel ketchup, mosterd en kerriepoeder, ei en vorm van het gehakt 8 ‘burgers’. Snijd 100 gram Vlaskaas en 100 gram verse ananas in piepkleine blokjes en meng dit. Verdeel het kaasmengsel over vier burgers, dek af met de andere vier en kneed de randen goed op elkaar. Laat de gevulde burgers in de koelkast minstens 1 uur opstijven. Snijd intussen 2 plakken ananas af, schil ze en halveer ze. Snijd de sesambroodjes open. Kwast de burgers rondom in met olie, klem ze in een hamburgerrooster en rooster ze aan beide kanten mooi bruin en van binnen gaar in 8-10 minuten per kant. Rooster de broodjes kort op de snijvlakken, zodat het kruim krokant wordt, rooster de plakken ananas kort aan beide kanten. Snijd plakjes Vlaskaas af. Meng de tomatenketchup met crème fraîche. Beleg de broodbodempjes met een handje ijsbergsla, een hamburger, een schijf ananas, plakjes Vlaskaas, een schepje tomatenroomsaus en een toefje koriandergroen. Leg het broodkapje erop of erbij.