Stapeltje van Vlaskaas met rucolapesto en tomaat

4 pers.

20 min.

gemiddeld

Ingrediënten

  • Ca. 400 gram Vlaskaas
  • 90 gram rucola (fijnbladige soort)
  • Ca. 100 ml olijfolie
  • 3 trostomaten
  • 150 gram gemengde geroosterde noten
  • 1/2 sjalotje
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper

Bereiding

Laat 12 plakken Vlaskaas van ca. 3 mm dikte afsnijden. Steek hieruit, met een ringvormige uitsteker of een glas rondjes van ca. 5 cm doorsnee. Weeg van de afsnijdsels van de kaas 75 gram af en rasp deze grof. Maal 60 gram van de gemengde geroosterde noten fijn. Weeg 60 gram rucola af, snijd het sjalotje in stukken. Meng rucola, sjalotje, noten en kaas in de mengbeker van de staafmixer of keukenmachine met messen en hak het tot een rulle puree. Voeg, al hakkend, 100 ml olijfolie toe, zodat een dikke, smeerbare, saus (pesto) ontstaat. Breng de rucolapesto op smaak met zout en peper. Snijd de tomaten in plakken en dep ze goed droog met keukenpapier.

Bestrijk de Vlaskaasrondjes dik met rucolapesto, leg op elk een plak tomaat met een toef rucola en stapel ze per twee op elkaar. Leg op de bordjes ook wat rucola en zet de stapeltjes erop. Garneer de torentjes met nog wat rucola en een paar geroosterde noten. Strooi er ook wat noten omheen.